Co je potřeba

  • 100 g másla
  • 5 lžic husté zakysané smetany
  • 150 g strouhaného sýra
  • 4 natvrdo vařená vejce
  • sůl
  • pažitka
1

Máslo utřeme se sýrem a smetanou. Vyznáváte-li zdravý životní styl, máslo nahraďte sýrem typu žervé nebo Lučinou. Osolte a důkladně promíchejte, aby se sůl dobře rozpustila.

2

Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte. Oddělte žloutky od bílků a žloutek vetřete k máslové směsi, bílek na jemném struhadle rozstrouhejte a také zamíchejte do pomazánky. Jestliže dáváte přednost hrudkovité konzistenci, vajíčka protlačte přes kolečko na krájení brambor celá. Pažitku opláchněte pod studenou tekoucí vodou a nadrobno posekanou přidejte nakonec.

3

Pomazánku odložíme na chvilku do chladu odpočinout. Podáváme s celozrnným pečivem a čerstvou zeleninou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3.333335
Average: 3.3 (3 votes)