Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pečenáče z kapra | recept

Recept na pečenáče z kapra. Pečenáče z kapra - to je zajímavá výzva pro každého, kdo má rád ryby. Počítejte s tím, že trvá dva až pet dnů, než se pečenáče z kapra řádně v nálevu proleží, ale pak to stojí za to. Nemyslíte? Podívejte se na recept pro přípravu pečenáčů z kapra.

Diskuze k článku

Přidat komentář

DUA (neověřeno) | So, 10/24/2015 - 23:04

Jsem z Třeboňska, rybu mám ráda, ale občas /hlavně o Vánocích/ se stane, že mi zbydou již usmažené rybí řízky a nikdo je již nechce ani vidět. Tak udělám "pečenáče" - do větší sklenice se širším hrdlem pěkně naskládám vychladlé rybí řízky a zaliju lákem ze sladkokyselých okurek /na znojemský způsob/, který schovávám, když okurky použiju do salátu. Lák musí zalít celý obsah, navrch kápnu trochu dobrého oleje. Zašroubuju víčko, nechám v chladnu odležet 2-3 dny, může být i déle, ale kontrolovat vzhled obsahu. Do láku nesahejte holou rukou, používejte nejlépe dřevěné kleště jako na okurky či rychlokvašky Osvědčené a rychlé, zvládne každý. Dobrou chuť. V.S.

Další zajímavé články

Jak upéct cukroví žluté řezy | recept
Jak upéct cukroví žluté řezy | recept
Cukroví žluté řezy | recept. Žluté řezy jsou u nás vánoční klasikou. Oproti klasickým druhům cukroví se liší především přípravou. Těsto na následující…
Jak upéct vánoční poleno | recept
Jak upéct vánoční poleno | recept
Vánoční poleno | recept. Vánoční moučník ve tvaru polene, který se peče ve Francii, je připomínka starého keltského zvyku. Vždy se vybral z krbu pěkný…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.