Jak připravit přepuštěné máslo | recept
Není máslo jako máslo. Inspirujte se kuchyní našich praprababiček, které neměly lednice a nemohly máslo skladovat v chladu. Díky tomuto videu se naučíte se připravit přepuštěné máslo – budete velmi mile překvapeni jeho výtečnou chutí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
 Jak připravit lososa s bazalkovým máslem | recept
 Losos s bazalkovým máslem | recept. Losos je, stejně jako ostatní ryby, zdravá potravina. Tuky v něm obsažené, zejména omega-3 mastné kyseliny, jsou p…
 Jak upéct taštičky z listového těsta se špenátem | recept
 Taštičky z listového těsta se špenátem | recept. Listové těsto je v kuchyni univerzálně použitelné. Dají se z něj vytvářet jak slané tak i sladké…
 Jak usmažit kuličky z batátů | recept
 Jak usmažit kuličky z batátů | recept. Batáty neboli sladké brambory (sweet potatoes) k nám dorazily z Ameriky stejně jako pravé brambory. Obě ro…
 Jak uvařit akátový džem (med) | recept
 Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
 Jak připravit ghí 
 Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a…





Prepoustene maslo by nemelo varit . Nemela by se tvorit pena , ale na povrchu pouze vysrazena mlecna bilkovina , cast zustane na dne . Bilkovina v ktere je i trochu masla je vyborna do omacek typu krenova , koprovka . Pouzvaji se hrnce s dvojim dnem , jake byly kdysi v kazdem obchode na mleko s pistalkou . Tim je dana i optimalni teplota 90-95 stupnu . Nemusi se u toho stat a neustale sbirat . Sbira se bilkovina , protoze pena nevznika . Z 250 g masla ziskate 160 g prepusteneho . Odpari se voda plus mate srazenou bilkovinu .Mam takovy hrnec z Rakouska 2l a prumer pouze 14 m .