Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit přepuštěné máslo | recept

Není máslo jako máslo. Inspirujte se kuchyní našich praprababiček, které neměly lednice a nemohly máslo skladovat v chladu. Díky tomuto videu se naučíte se připravit přepuštěné máslo – budete velmi mile překvapeni jeho výtečnou chutí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Juraj Horak (neověřeno) | Ne, 09/12/2021 - 09:22

Prepoustene maslo by nemelo varit . Nemela by se tvorit pena , ale na povrchu pouze vysrazena mlecna bilkovina , cast zustane na dne . Bilkovina v ktere je i trochu masla je vyborna do omacek typu krenova , koprovka . Pouzvaji se hrnce s dvojim dnem , jake byly kdysi v kazdem obchode na mleko s pistalkou . Tim je dana i optimalni teplota 90-95 stupnu . Nemusi se u toho stat a neustale sbirat . Sbira se bilkovina , protoze pena nevznika . Z 250 g masla ziskate 160 g prepusteneho . Odpari se voda plus mate srazenou bilkovinu .Mam takovy hrnec z Rakouska 2l a prumer pouze 14 m .

Další zajímavé články

Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Jak připravit ghí
Jak připravit ghí
Ghí | postup přípravy. Ghí je indický název pro tzv. přepuštěné máslo. I u nás je tato úprava másla tradičně používaná. Připravuje z kravského másla a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.