Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pstruha pečeného v troubě | recept

24. Květen 2014

Pstruh pečený v troubě? Že příprava a pečení ryb jsou složité, patří mezi rozšířené mýty. Příprava pstruha s máslem a bylinkami je totiž mnohem jednodušší, než byste mysleli. Nejlepší je, když pstruhy kuchyňsky upravujeme pečením v troubě, protože se tolik nevysuší. Pokud ale nemáte jinou možnost, pstruha připravte na pánvi a na másle. Jak připravit pstruha pečeného v troubě? Nejprve rybu řádně omyjeme pod vlažnou tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Pak osolíme a naplníme aromatickými bylinami (zvolme tymián, šalvěj a petrželku; bylinky vyberte podle své chuti) a přidáme máslo. Pstruha umístíme na pečicí papír na plech, zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě při 200°C 15 minut. Pečeného pstruha podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem a pečivem. Chutná výborně! Dobrou chuť!

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat domácí rybí prsty | recept
Jak udělat domácí rybí prsty | recept
Jak udělat domácí rybí prsty | recept. Rybí prsty – recept pro nečekanou situaci. Rybí prsty s bramborovou kaší, to je večeře, nad kterou zajásá snad…