Jak připravit výtečnou a zdravou polévku z okurky, hrášku a hlávkového salátu
Tato jednoduchá a osvěžující zelená polévka, kterou můžete považovat za zdravý oběd nebo vegetariánský předkrm, má nízký obsah kalorií a obsahuje tři z vašich pěti porcí ovoce a zeleniny, které bychom měli denně sníst. A pakliže vlastníte zahrádku, jistě na ní máte všechny potřebné suroviny doma. Hrášek dodává ostatní zelenině šťavnatost a je užitečným zdrojem železa a vlákniny, včetně té rozpustné, která pomáhá regulovat hladinu cholesterolu. Nebojte se, pokud použijete hrášek zmrazený – ten se mrazí ihned po sklizni, takže (pokud nesbíráte přímo ze zahrady) je obecně nutričně bohatší než čerstvý.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na 4 výborné rajčatové saláty s dýňovými semínky, sýrem a dalšími surovinami
Rajčata jsou ideálním základem pro letní saláty – jsou šťavnatá, osvěžující a plná chuti. V kombinaci s dýňovými semínky, sýrem, paprikou nebo bylinka…
Jak na osvěžující zeleninové saláty? Zdraví, chuť a jednoduchost v jednom
Léto je ideálním obdobím pro lehkou a zdravou stravu. V horkých dnech často nemáme chuť na těžká jídla, a právě tehdy přichází čas na zeleninové salát…
Jak na letní vzpruhu? Mrkvovo-kokosová polévka překvapí svou chutí
Tato mrkvovo-kokosová polévka je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na léto. Když jsem ji poprvé připravovala, měla jsem obavy, že bude chutnat tak…
Jak uvařit rajskou polévku – recept
Máte menší děti a nevíte, jakou polévku jim uvařit, aby jim chutnala a měly ji rády? Nevíte, z čeho uvařit, abyste nepotřebovali příliš mnoho sur…
Jak připravit chuťovky na Silvestra – nápady na jednohubky
Při rozličných společenských příležitostech je zvykem nabízet různě kombinovaná a zdobená sousta tzv. chuťovky nebo jednohubky. Závěr roku je jako stv…