Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit výtečnou a zdravou polévku z okurky, hrášku a hlávkového salátu

Tato jednoduchá a osvěžující zelená polévka, kterou můžete považovat za zdravý oběd nebo vegetariánský předkrm, má nízký obsah kalorií a obsahuje tři z vašich pěti porcí ovoce a zeleniny, které bychom měli denně sníst. A pakliže vlastníte zahrádku, jistě na ní máte všechny potřebné suroviny doma. Hrášek dodává ostatní zelenině šťavnatost a je užitečným zdrojem železa a vlákniny, včetně té rozpustné, která pomáhá regulovat hladinu cholesterolu. Nebojte se, pokud použijete hrášek zmrazený –  ten se mrazí ihned po sklizni, takže (pokud nesbíráte přímo ze zahrady) je obecně nutričně bohatší než čerstvý.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

rajská polévka
Jak uvařit rajskou polévku – recept
Máte menší děti a nevíte, jakou polévku jim uvařit, aby jim chutnala a měly ji rády? Nevíte, z čeho uvařit, abyste nepotřebovali příliš mnoho sur…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.