Jak připravit zapečený květák s bešamelem a sýrem | recept
Recept na zapečený květák se sýrem a bešamelem. Na přípravu zapečeného květáku použijte 1 květák, dále pak 250 g tvrdého sýra, 50 g másla, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 0,5 l mléka, strouhanku, sůl a muškátový oříšek. Květák nejprve uvařte. Vymažte nádobu, v níž budete zapečený květák péct. Posypte moukou a nakrájený uvařený květák pokládejte na do pečicí nádoby. Zapečený květák (slovensky zapekaný karfiol) s bešamelem a sýrem připravte podle přiloženého receptu ve videu (ve slovenštině). A poznámka na závěr: takto zapečený květák se sýrem lze připravit i ve variantě se šunkou.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat zapečený květák | recept
Výborný recept: Zapečený květák patří k jídlům, která poskytují kuchařovi poměrně široký prostor pro kreativitu, přičemž výsledek bývá obvykle chutný.…
Jak udělat zapečený květák s bramborem | recept
Jak udělat zapečený květák s bramborem | recept. Zapečený květák s bramborem patří mezi takzvaná jídla z jednoho hrnce. Při jeho přípravě dobře zužitk…
Jak zapéct květák s masem, paprikou a sýrem | recept
Jak zapéct květák s masem, paprikou a sýrem | recept. Dnešní předpis na zapečený květák je příjemnou změnou proti zažité úpravě této oblíbené zeleniny…
Jak udělat květákové karbanátky | recept
Recept na květákové karbanátky. Květákové karbanátky jsou jednoduché rychlé jídlo, do jehož přípravy se mohou pustit i méně zkušení kuchaři – výsledek…
Jak na čokoládový fondant | recept
Čokoládový fondant | recept. Každý milovník čokolády nad tímto dezertem zaplesá. Po rozkrojení malé bábovičky náš totiž překvapí tekutá čokoládová láv…