Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zapečený květák s bešamelem a sýrem | recept

Recept na zapečený květák se sýrem a bešamelem. Na přípravu zapečeného květáku použijte 1 květák, dále pak 250 g tvrdého sýra, 50 g másla, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 0,5 l mléka, strouhanku, sůl a muškátový oříšek. Květák nejprve uvařte. Vymažte nádobu, v níž budete zapečený květák péct. Posypte moukou a nakrájený uvařený květák pokládejte na do pečicí nádoby. Zapečený květák (slovensky zapekaný karfiol) s bešamelem a sýrem připravte podle přiloženého receptu ve videu (ve slovenštině). A poznámka na závěr: takto zapečený květák se sýrem lze připravit i ve variantě se šunkou.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat zapečený květák | recept
Výborný recept: Zapečený květák patří k jídlům, která poskytují kuchařovi poměrně široký prostor pro kreativitu, přičemž výsledek bývá obvykle chutný.…
Jak na čokoládový fondant | recept
Čokoládový fondant | recept. Každý milovník čokolády nad tímto dezertem zaplesá. Po rozkrojení malé bábovičky náš totiž překvapí tekutá čokoládová láv…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.