Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zapečený květák s bešamelem a sýrem | recept

14. Červenec 2013

Recept na zapečený květák se sýrem a bešamelem. Na přípravu zapečeného květáku použijte 1 květák, dále pak 250 g tvrdého sýra, 50 g másla, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 0,5 l mléka, strouhanku, sůl a muškátový oříšek. Květák nejprve uvařte. Vymažte nádobu, v níž budete zapečený květák péct. Posypte moukou a nakrájený uvařený květák pokládejte na do pečicí nádoby. Zapečený květák (slovensky zapekaný karfiol) s bešamelem a sýrem připravte podle přiloženého receptu ve videu (ve slovenštině). A poznámka na závěr: takto zapečený květák se sýrem lze připravit i ve variantě se šunkou.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat zapečený květák | recept
Výborný recept: Zapečený květák patří k jídlům, která poskytují kuchařovi poměrně široký prostor pro kreativitu, přičemž výsledek bývá obvykle chutný.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.