Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně dávat spropitné | rady

Jak správně dávat spropitné | rady. Spropitné, dýško, tringelt – na Západě standard, v České republice fenomén, který bohužel stále často budí rozpaky. Jak velkou částku věnovat obsluze za příjemné chvíle strávené v jejich restauraci či hotelu? Nikdo nechce dávat na spropitném zbytečně mnoho peněz a zároveň nechceme být považováni za neslušné zákazníky. V článku si proto povíme, jaká výše spropitného je vhodná na naše české poměry tak, abychom byli spokojeni my, zákazníci, ale zároveň i pracovníci restaurace nebo hotelu. A dozvíte se také, jak to s dýšky chodí jinde ve světě.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uschovat peníze na dovolené | rady
Jak uschovat peníze na dovolené | rady. Jak snížit riziko ztráty hotovosti a jiných cenností, případně co nejvíce ztížit práci kapsářům? Když se budet…
Jak úsporně topit plynem | rady
Jak úsporně topit plynem | rady. Zemní plyn celá řada českých domácností využívá nejen k vaření, ale i k vytápění. Bohužel nepatří zrovna mezi ty nejn…
Jak si pořídit reklamu na auto | rady
Jak si pořídit reklamu na auto | rady. Máte auto a zdá se vám jeho provoz den ode dne dražší? Existuje možnost, jak si na sebe může automobil (při)vyd…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.