Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně připravit čaj

Jak správně připravit čaj

Jak správně připravit čaj. Čaj se poprvé v Evropě objevil počátkem 17. století, kdy sem byl dovezen z Číny. Postupem času získával pravý čaj stále větší oblibu a to bylo trnem v oku obchodníkům s kávou. Ti si prosadili vysoké clo na dovoz. Dovozci čaje to začali obcházet, místo usušených lístků zeleného čaje přiváželi lístky černé, upravené fermentací. Na ty se clo nevztahovalo.Dodnes se na západě více pije čaj černý, zatímco na východě převážně zelený. V článku se dočtete několik rad, jak správně postupovat při přípravě tohoto lahodného nápoje.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak zpracovat jedlé kaštany | 4 recepty
Jak zpracovat jedlé kaštany | 4 recepty
Jedlé kaštany se jedí pečené jen tak, nebo se dále zpracovávají buď pečené či vařené. Vyrábí se z nich například náhražka nugátu. Před pečením, vaření…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.