Přejít k hlavnímu obsahu

Jak správně zavařovat, aby se zavařenina nezkazila a víčko drželo

Zavařování je osvědčený způsob, jak uchovat letní úrodu ovoce i zeleniny na chladnější měsíce. Aby se ale zavařenina nezkazila a víčko drželo, je důležité dodržet několik klíčových pravidel. Správná technika zavařování zajistí nejen delší trvanlivost, ale také bezpečnost a chuť výsledného produktu. V tomto článku si krok za krokem vysvětlíme, jak na to.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak naložit papriku v oleji | recept
Jak naložit papriku v oleji | recept
Jak naložit papriku v oleji | recept. V období, kdy je dostatek levné čerstvé papriky, je výhodné si udělat zásoby na zimu. Papriku můžeme různými způ…
 Jak udělat broskvový kompot | recept
Jak udělat broskvový kompot | recept
Broskvový kompot | návod jak zavařovat broskve. Mít v zásobě broskvový kompot je pro kuchaře malá výhra. Upotřebení broskvového kompotu je široké a za…
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.