Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat cuketovou pomazánku | recept

Cuketová pomazánka | recept. Cuketová pomazánka je báječná pochutina, které přijdou na chuť i zapřísáhlí odpůrci cuket. Cuketovou pomazánku můžeme konzumovat pár hodin po přípravě, a nebo ji sterilizací připravíme na dobu, kdy je o cukety nouze. Udělat cuketovou pomazánku není těžké, ale aby byl výsledek „patru lahodící“ je nutno dodržet doporučovaný postup. Jak udělat cuketovou pomazánku, aby se povedla?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Dobrý den, nedá se přesně říct, kolik oleje je potřeba, protože každá cuketa je jinak těžká, ale především jinak vyzrálá (suchá). Musí se to dělat jako při výrobě majonézy - přiléváte olej a šleháte. A pak najednou přijde bod tuhnutí. Orientačně počítejte s tím, že na jednu střední cuketu (délka asi 35 cm) spotřebujete minimálně decilitr oleje, možná i víc. Cuketa nesmí být vodnatá, opravdu se na to hodí "cuketoví stařešinové". Zkuste to, po vychlazení a zatuhnutí je pomazánka moc dobrá, opravdu, vážně, fakt. ;=))

kabrod (neověřeno) | St, 07/30/2014 - 09:08

no jo recept vypadá moc dobře,ale kolik dát toho oleje

majka (neověřeno) | Po, 09/19/2016 - 09:35

Další zajímavé články

Jak si udělat domácí paštiku | recept
Domácí paštika | recept. Paštiky patří mezi oblíbené pomazánky a studené předkrmy. Jsou také vhodným doplňkem obložených studených mís. Připravují se…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.