Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dánský vánoční Glogg | recept na vánoční nápoj

Jak udělat dánský vánoční Glogg | recept na vánoční nápoj

Jak udělat dánský vánoční Glogg | recept na vánoční nápoj. Vánoce v Dánsku začínají první adventní neděli a Štědrý den je vyvrcholením vánočních oslav. Dánským zvykem je vyrábět pakkekalender, tedy látkový vyšívaný kalendář, na který se připevní malý dárek ke každému dni od 1. do 24. prosince. Většinou jsou to malé drobnůstky. Dánové si ke štědrovečerní večeři dávají kachnu nebo vepřovou pečeni s červeným zelím, dále teplá šunka či pepřená treska a horká rýže zalitá studeným mlékem. Labužníci si také dopřávají pivní chléb a jako dezert rýžový nákyp se zapečenou mandlí.

Skandinávský glogg je obdoba našeho svařeného vína (svařáku). Stejně jako u nás patří tento nápoj k velmi oblíbeným. Vyzkoušejte si domácí variantu, je skvostná! 

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.