Jak udělat mrkvový krém se zázvorem | polévka mrkvová se zázvorem
V posledních letech je stále oblíbenější vymýšlení nových receptů. Platí však staré známe pořekadlo, že v jednoduchosti je krása a právě ty nejjednodušší recepty patří k těm nejlahodnějším. Jedním z nich je mrkvová polévka, konkrétně mrkvový krém se zázvorem. Pokud nevíte, co uvařit a chcete udělat něco jednoduchého a opravdu dobrého, je mrkvový krém se zázvorem | polévka mrkvová se zázvorem správná volba.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept
Jak připravit jarní ředkvičkový salát | recept. Ředkvičky jsou pro mne jedním ze symbolů jara v kuchyni. Je sice možné sehnat je po velkou část r…
Jak usmažit pohankovo-bramborové placky se špenátem | recept
Pohankovo-bramborové placky se špenátem | recept. Bramborové placky zná každý, často v oblíbené kombinaci se švestkovými povidly či naslano s uzeninou…
Jak uvařit ruskou soljanku | recept
Ruská soljanka | recept. Ruská kuchyně je v našich končinách poměrně neznámou, do povědomí českého člověka vstoupila asi ve většině případů maximálně…
Jak připravit dokonalou polevu na zdobení perníčků
Zdobení perníků je tradice, která dokáže přenést vánoční atmosféru do každé kuchyně. Aby ale výsledné vzory byly jemné, lesklé a držely tvar, je potře…
Jak připravit skvělé domácí brambůrky, chipsy a křupavé pochoutky
Žádná pořádná oslava, ať už rodinná grilovačka, narozeninová párty nebo jen takové posezení s přáteli, se neobejde bez pořádné dávky chipsů a brambůre…






Udělal jsem tuhle mrkvovou polévku podle receptu a dovolím si pár poznámek a výsledné hodnocení:
1) Mrkev (a vlastně všechna zelenina) orestovaná napřed na másle dá polévce vždy lepší chuť než zelenina pouze uvařená. To má autorka receptu pravdu.
2) Aby se máslo nepřepalovalo, přidávám k němu i trochu oleje (řepkový, slunečnicový).
3) Chuť polévky je i přes dochucení zázvorem a balsamikem tak trochu "planá". Jakoby tam ještě něco chybělo. Možná by se místo vody dal použít vývar, nebo přidat do vaření ještě standardní koření (bobkový list, nové koření; před mixováním vylovit).
4) Já jsem trochu vylepšil "krém" přidáním kelímku smetany a krém tak skutečně vytvořil. Podle barvy na fotografiích soudím, že jsem nebyl sám, kdo tak přípravu završil.
5) K servírování: Kromě nasekané pažitky jsem na talířích na povrch nasypal i klasické krutony. Doporučuji to.
6) Celkové hodnocení: Vyzkoušel jsem už několik receptů na mrkvové polévky i polévky se zázvorem. Při dalších vařeních dám přednost jiným před touto.