Jak udělat pravé bavorské vdolečky | recept
Bavorské vdolečky – recept. K tradici české kuchyně vdolečky vždy budou patřit i navzdory prosazující se zdravé výživě, která ne vždy nadchne všechny strávníky v rodině. A co potom bavorské vdolečky? Tyhle výborné krajové recepty snad nikdy v jídelníčku nepropadnou. Bavorské vdolečky se švestkovými povidly, nastrouhaným tvarohem a nazdobené šlehačkou neujdou žádnému pohledu, natož pak se do nich nezakousnout. Jen se v ústech rozplynou. Přinášíme recept, jak připravit ty pravé bavorské vdolečky, krok za krokem.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Super bašta i manželka je pochválila
Další zajímavé články
Jak udělat tvarohové vdolečky s brusinkovou marmeládou | recept
Jak udělat tvarohové vdolečky s brusinkovou marmeládou | recept. Vdolečky s dobrou ovocnou marmeládou a s kopečkem šlehačky byly dříve pravidelnou sou…
Jak na vánoční tvarohovou štolu – tradiční pochoutku s jemnou chutí
Štola patří k nejstarším vánočním pečivům v Evropě. Její původ sahá až do německého Saska, kde se poprvé pekla jako sváteční chléb plný sušeného ovoce…
Jak na výborné kynuté šneky s máslovým mlékem
Kynuté šneky jsou oblíbenou klasikou českých kuchyní. Tentokrát ale nejde o běžné šneky s náplní – tahle varianta je výjimečná díky máslovému slazeném…
Jak na svatomartinské rohlíčky – voňavou tradici podzimu
Když se blíží 11. listopad, den svatého Martina, české kuchyně provoní nejen husí pečínka, ale také jemné, máslové svatomartinské rohlíčky. Tyto malé…
Jak využít výtečné kynuté těsto na štrúdl? Přináší nekonečné možnosti
Kynuté těsto patří mezi nejvoňavější poklady domácí kuchyně. Je vláčné, nadýchané a přitom pevné natolik, že unese i bohatou náplň. Tradičně se z něj…






Tyhle vdolky, milovala má vnoučata. Co jen jsem se jich nasmažila, pro jejich pěti člennou rodinu!
Dělala jsem je z 1kg mouky a stále jsem měla prázdný tác, neboť je stačily ujídat.
I já je mám ráda, ale odnesu to vždy pálením žáhy. Přesto na ně nedám dopustit! Vlasta