Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat svatomartinskou husu plněnou hruškou | recept

Svatomartinská husa recept. Na svátečním svatomartinském stolu by pečená husa neměla nikdy chybět. Ostatně, věděli jste, odkud se tato lidová tradice vzala? Na Martinský svátek odváděli poddaní vrchnosti dávky v podobě drůbeže - zejména husy. A dobře vykrmená husa neměla chybět ani svátečním stole. Tento recept na svatomartinskou husu je modernější specialitou – husa je plněná hruškami a šťáva se udělá za pomoci hruškového cideru.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat kuře à la bažant | recept
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Jak udělat kuře Marengo | recept
Jak udělat kuře Marengo | recept
Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny hotelových restaurací a v receptářích…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.