Jak udělat svatomartinskou husu plněnou hruškou | recept
Svatomartinská husa recept. Na svátečním svatomartinském stolu by pečená husa neměla nikdy chybět. Ostatně, věděli jste, odkud se tato lidová tradice vzala? Na Martinský svátek odváděli poddaní vrchnosti dávky v podobě drůbeže - zejména husy. A dobře vykrmená husa neměla chybět ani svátečním stole. Tento recept na svatomartinskou husu je modernější specialitou – husa je plněná hruškami a šťáva se udělá za pomoci hruškového cideru.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
 Jak připravit nejlepší svatomartinskou husu a s čím ji podávat
 Svatomartinská husa je tradiční specialita, která se podává 11. listopadu na svátek svatého Martina. Podle legendy husy rušily Martina při modlitbách,…
 Svatomartinská husa: Tradice s historickými kořeny
 Svatý Martin, římský voják, který se později stal biskupem v Tours, je uctíván po celé Evropě. Podle legendy se skryl před pronásledovateli v husím ch…
 Jak udělat kuře à la bažant | recept
 Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
 Jak udělat kuře Marengo | recept
 Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny hotelových restaurací a v receptářích…
 Jak udělat slaný závin z listového těsta a kuřecího masa | recept
 Recept na slaný závin z listového těsta a kuřecího masa – Kuřecí řízky lze snadno připravit i jinak než jen v trojobalu anebo v přírodní variantě. Vyn…




