Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vánoční cukroví zvané pravé elišky | recept

Tradiční vánoční cukroví, ale bez tuku, másla a mouky? Ano, Majkl, Kanaďan žijící v České republice, představuje rodinný recept své prababičky na vánoční cukroví, které se nazývá "elišky". Základ elišek tvoří oplatka, na kterou se v troubě zapeče směs z vajec, oříšků, mandlí, kandovaného ovoce, zázvoru, cukru a koření, jako je skořice, hřebíček, koriandr, nové koření, kardamon a muškátový oříšek. Cukroví pečeme při 200 °C 15 minut. Elišky nakonec zdobíme čokoládovou polevou a oříšky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat myslivecké knoflíky | recept
Jak udělat myslivecké knoflíky | recept
Jak udělat myslivecké knoflíky | recept. Myslivecké knoflíky s mletými ořechy jsou laskominou, která by při pečení vánočního cukroví neměla chybět. Ta…
Jak upéct ořechové rohlíčky | recept
Jak upéct ořechové rohlíčky | recept
Ořechové rohlíčky | recept. Vánoční cukroví – ořechové rohlíčky by nemělo chybět na žádném svátečním stole. Těsto na ořechové rohlíčky je navíc univer…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.