Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct ořechové rohlíčky | recept

Ořechové rohlíčky | recept. Vánoční cukroví – ořechové rohlíčky by nemělo chybět na žádném svátečním stole. Těsto na ořechové rohlíčky je navíc univerzální: můžete ho použít jak do formiček, tak i k ručnímu vyválení úhledných rohlíčků. Recept na ořechové rohlíčky čtěte dále.

Co je potřeba

Těsto na ořechové rohlíčky:

  • 330 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 160 g mletých vlašských ořechů
  • 90 g cukru
  • ½ lžičky strouhané citronové kůry

Na obalení ořechových rohlíčků:

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
1

Do mísy prosijeme mouku, přidáme pokrájené změklé máslo, mleté vlašské ořechy, cukr a citronovou kůru. Vše důkladně promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Kouli těsta zabalíme do potravinové fólie a uložíme na půl hodiny do chladu. Mezitím rozpálíme troubu na 180 °C a případně vymažeme formičky.

2

Uleželé těsto vyndáme a tvarujeme rohlíčky. Formičky klademe na plech vyložený alobalem, ručně tvarované ořechové rohlíčky opatrně přeneseme na plech s pečicím papírem. Upečeme dorůžova (8-10 minut).

3

Ještě horké ořechové rohlíčky stáhneme z plechu, příp. vyklopíme z formiček a ihned obalujeme ve směsi vanilkového a moučkového cukru. Uložíme do uzavíratelné nádoby a necháme alespoň týden odležet.

Formičky při vtláčení těsta nepřeplňujeme. Ořechové rohlíčky mají tendenci trochu povyskočit a snadno ztratí tvar.

Autor: notburga
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.