Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat vepřové sádlo a škvarky | postup

Jak udělat vepřové sádlo a škvarky | postup. Výborné s čerstvým chlebem a solí.

Co je potřeba

2 až 3 kg syrového sádla

1

Sádlo nařežeme na pruhy, pak ho nakrájíme na kostky velké 2 až 3 cm.

2

Nakrájené sádlo vložíme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a za občasného zamíchání zvolna zahříváme a škvaříme.

3

Když sádlo přestává pěnit a škvarky se lehce zbarvují do růžova, sádlo slijeme nebo procedíme do nádoby. Malé množství tuku ponecháme a škvarky doškvaříme do červena.

4

Škvarky scedíme, aby se zbavily přebytečného tuku. Dochutíme solí nebo česnekem.

Autor: Kopretina
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na italské panini | recept
Italské panini | recept. Křupavá bageta s mozzarelou, rajčátky a bazalkou, to je klasický sendvič pocházející z Itálie. Tento velmi oblíbený pokrm je…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.