Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat ze špaldové mouky a krupice brynzové halušky s bazalkou | recept

10. Červen 2014

Co to je špaldová mouka? Ještě před sto lety byla špaldová mouka na našem území nejrozšířenějším druhem mouky (z původní pšenice), její postavení ale vytěsnila současná bílá mouka z pšenice vyšlechtěné (bohužel obsahující vysoké množství lepku). Špaldová mouka je sice stravitelnější a zdravější náhrada za obyčejnou pšeničnou mouku, přesto není zcela vhodná při držení bezlepkové diety. Alergici špaldovou mouku nahnědlé barvy ale poměrně dobře snášejí, je navíc plná vitaminů, vlákniny, na rozdíl od bílé mouky výživově bohatší. Pokud se vám poštěstí na špaldovou mouku v obchodě nebo zdravé výživě natrefit, vyzkoušejte z ní udělat si jednoduché slovenské halušky podle tohoto receptu ve videu.

Autor: chorche
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Recept na pravý záhorácký závitek. Záhorácký závitek je slovenské jídlo, které zůstalo na českých talířích od dob společného státu. Záhorácký závitek…