Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct husu po staročesku | recept

Pečená husa po staročesku | recept. Husa je odedávna slavnostním posvícenským pokrmem. Na podzim byly husy již vykrmeny, a tak se často husí pečínka podávala na oslavu svátku patrona české země svatého Václava v září a druhým významným svátkem pak byl listopadový den svatého biskupa Martina. Dodnes najdeme v literatuře mnoho selských pranostik a přísloví, zmiňujících se o husí hostině. Dnes si můžeme husí pečínku dopřát kdykoli, nejenom na podzim. Následující recept je na jednoduchou úpravu pečením podle staročeského receptu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct šťavnaté kuře | recept
Šťavnaté kuře (předem naložené) | recept. Dostal se ke mně recept na pečené kuře, jež se před úpravou nechá odležet v solném nálevu. Musím složit pokl…