Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct koláč s rebarborou a jahodami | recept

Rebarbora, nebo také reveň, je zelenina, ale používá se jako ovoce. Její sezóna není dlouhá, doporučuje se sklízet do konce června, později obsahuje vyšší množství kyseliny šťavelové. K eliminaci nepříznivých účinků rostlin s obsahem kyseliny šťavelové se doporučuje podávat je s tvarohem, mlékem (vápník). Lidem s onemocněním ledvin se konzumace rebarbory nedoporučuje. Rebarbora je výborná v kombinaci s jahodami. Zkuste tento koláč, ovoce je na smetanovém krému a celý moučník je šťavnatý a vláčný.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.