Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct králíka se zeleninou | recept

Pečený králík se zeleninou | recept. Králičí maso je jedním z nejlehčeji stravitelných mas, má jemná vlákna, bílé maso obsahuje minimum tuku. Obsahuje však puriny, takže konzumace se nedoporučuje lidem trpícím zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi – dnou. Králičí maso je mdlé chuti, při úpravě s tím počítáme a používáme různé druhy koření, bylinek nebo kořenovou zeleninu. Jednou za čas je králík příjemným zpestřením v kuchyni, proto neváhejte, jestliže vám králíka někdo nabídne.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak ugrilovat šašlik z masa | recept
Jak ugrilovat šašlik z masa | recept. Šašlik je masový špíz oblíbený v zemích bývalého Sovětského svazu. Je to jídlo připravované v mnoha variacích z…
Jak upéct pizzu z polenty | recept
Pizza z polenty | recept. Polenta je kaše připravená z kukuřičné mouky nebo krupice rozmíchané ve vodě. Podává se jako samostatný pokrm i jako příloha…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.