Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct linecké cukroví s netradiční příchutí zázvoru a citrónu | recept

Není pochyb o tom, že linecké cukroví je jedno z nejoblíbenějších cukroví u nás. Nedalo mi to a zapátrala jsem po jeho původu. „Každému přece musí hned dojít, že linecké cukroví, pochází z Lince“, říkala jsem si. A ani na vteřinu by mě nenapadlo, že to nemusí být tak zcela jednoznačné, jak to vypadá. Zapátrala jsem ve vzpomínkách a uvědomila jsem si, že symbolem města Lince je linecký koláč, který se dělá ale v jiném poměru surovin (jedna ku jedné), než se dělá linecké cukroví (jeden díl cukru, dva díly tuku a tři díly mouky). Je tedy více než jasné, že linecké cukroví původ v lineckém koláči nemá. Navíc lineckému cukroví se v Linci vůbec neříká linecké, ale křehké těsto (oči).

Diskuze k článku

Přidat komentář

Helena Raunerová (neověřeno) | So, 12/06/2014 - 18:11

Skvělí.

Další zajímavé články

Jak upéct vínové cukroví | recept
Vínové cukroví | recept. Cukroví s přídavkem vína je bleskově rychlé. Nemusí se odležet, může se ihned podávat. Je křehoučké, jemné a chutné. Můžete h…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.