Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept. Propojení lahodné čokolády se sladkým marcipánem a hořkým kakaem dá za vznik naprosto úžasnému těstu, které opravdu stačí jen vykrojit, upéct a vychutnat. Ovšem letmý dotek pikantní marmelády jeho dokonalost jen podpoří.

Co je potřeba

Z uvedeného množství upečete přibližně tři velké plechy.

  • 110 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 110 g marcipánu
  • 60 g mléčné čokolády
  • 60 g hořké čokolády
  • 1–2 lžičky tmavého kakaa
  • pikantní marmeláda ke slepování (nejlépe nakyslá rybízová)
1

V míse promíchejte mouku s kakaem.

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept
2

Přidejte změklé máslo, nahrubo nastrouhaný marcipán a jemně nastrouhanou hořkou i mléčnou čokoládu.

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept
3

Vše zapracujte do hladkého těsta, které se nelepí na ruce a krásně drží při sobě. Těsto je opravdu úžasně tvárné. Připravené těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept
4

Z těsta vyválejte plát o síle cca 3 mm a vykrajujte z něj libovolné tvary. Buď různé, či se můžete držet tvaru jediného. Vál na těsto jemně poprašte moukou nebo těsto vyválejte mezi dvěma pečicími papíry.

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept
5

Vykrojené cukroví skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě při 170 °C (horkovzdušná trouba 150 ˚C) přibližně 20 minut. Po vytažení z trouby by cukroví mělo být lehce měkké, díky zbytkovému teplu ještě dojde.

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept
6

Voňavé kousky ihned po upečení opatrně přeneste na tác, kde je nechejte vychladnout.

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept
7

Poté jednotlivé tvary potřete tenkou vrstvou marmelády a slepujte k sobě. Uchovávejte v chladu a nechte alespoň den dva rozležet.

Jak na vykrajované cukroví z čokolády a marcipánu | recept

Tipy

Upečené cukroví můžete nechat jen tak, neslepovat ho, ale jen pocukrovat či namočit do čokoládové polevy.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.