Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct makronky – mandlové pusinky s příchutí kávy a bílé čokolády

04. Červen 2022

Není pusinka jako pusinka. Francouzské makronky (macarons) jsou drobné cukroví pocházející zřejmě z roku 791 z kláštera nedaleko Cormery ve střední Francii. Některé prameny ale původ makronek přisuzují italským cukrářům. O největší věhlas makronek se ale tak nebo tak zasloužila pařížská proslulá luxusní cukrárna a pekárna Ladurée. Makronky jsou v zásadě barevné, dvě malé laskonky plněné vrstvou krému nebo marmelády. A právě ve tvaru makronek tkví pro začínající cukráře ta potíž... Zde je videorecept na makronky.

Co je potřeba

Ingredience na krém, kterým plníme makronky:
100 g bílé čokolády
1 lžíce silného espressa7 cl plnotučné smetany na vaření

Suroviny na mandlové pusinky (20 ks):
100 g + 2 polévkové lžíce extra jemného moučkového cukru
100 g mletých mandlí
1 vrchovatá lžička rozpustné kávy
2 vaječné bílky
100 g moučkového cukru
2 lžíce pražených drcených kakaových bobů

Tipy

Celý recept na makronky naleznete na stránkách Carte Noire.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak upéct domácí makronky | recept
Domácí makronky | recept. Makronky jsou hitem cukráren. Kdo je jednou ochutná, musí se k nim vracet. Spojení mandlové pusinky s krémem je fantastické.…
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně. Tvoří základ mnoha…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.