Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct povidlové hřebeny z kynutého těsta | recept

Povidlové hřebeny z kynutého těsta | recept. Není nad kynuté těsto, je naprosto univerzální a pokud k němu nechováte odpor kvůli jeho nadýmavým účinkům, tak mi jistě dáte za pravdu, že čerstvému kynutému koláči se nic nevyrovná. Receptů na kynuté těsto existuje skutečně mnoho, od toho obyčejného s minimem tuku a vajec až po to lepší sváteční, tedy tučnější a s více vejci, používané často na svatební či posvícenské koláče. Následující recept na povidlové hřebeny patří do té druhé kategorie, ale s trochou fantazie si jej můžete upravit i na „všední“. Upečte si kynuté hřebeny s náplní, výborná je povidlová, ale fantazii se meze nekladou, skvěle chutnají i s mákem nebo tvarohem a můžete do nich zabalit i sezónní ovoce.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct perníkovou bábovku | recept
V Česku nejčastěji pečená bábovka je ta dvoubarevná. Existují různé recepty, jak všemožně vylepšit recept na originální bábovku. Přikládám recept na m…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.