Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct pražmu královskou s grilovanou zeleninou a žampiony | recept

Maso pražmy královské patří mezi nejchutnější a nejšťavnatější masa z ryb. Konzumace pražmy je prospěšná pro lidské zdraví, maso pražmy obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 3, vitaminy skupiny B, vitamin D, selen a také draslík. A protože je maso pražmy královské tučnější, je také ideální pro pečení, na gril a smažení. Kuchař Jakub Škrobánek z Ostravy upravuje pražmu spolu s paprikou, žampiony, cuketou a červenou cibulí. Předem naloženou pražmu si zprudka orestuje na rozpáleném olivovém oleji, maso se zatáhne. Celý recept na pražmu zhlédněte ve videoreceptu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak zpracovat černou ředkev
Jak zpracovat černou ředkev
Černá ředkev patří mezi velmi zdravé druhy zeleniny, které se určitě vyplatí zpracovat a uskladnit na zimu. Jednak pro její léčivé účinky, jež nám moh…
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.