Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit čočkovo-pohankovou polévku | recept

Čočkovo-pohanková polévka | recept. S jarem často přichází i potřeba trochu odlehčit jídelníček a celkově očistit organismus. Jako skvělý životabudič a zároveň zdravé a syté jídlo může posloužit tato jednoduchá polévka z čočky a pohanky. Čočka obsahuje velice málo tuku, ale vedle toho naopak množství bílkovin, vitamínů a vlákniny, díky čemuž vyvolává rychle pocit sytosti, ale její konzumace se na vaší linii nepodepíše. Podobně je na tom i pohanka, je bohatá na zdraví prospěšné látky, využívá se pro posílení imunity i pro detoxikaci organismu, navíc je přirozeně bezlepková, proto je vhodná i pro celiaky a pomáhá v celé řadě dalších onemocnění. Kombinace čočky s pohankou je v tomto receptu trochu netypická, ale obě plodiny spolu skvěle ladí.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.