Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit dýňovo-sýrovou omáčku na těstoviny | recept

Jak uvařit dýňovo-sýrovou omáčku na těstoviny | recept

Dýňovo-sýrová omáčka | recept. Dýně se v posledních letech stala i v české kuchyni symbolem podzimu. Uplatníte ji snadno ve sladkých i slaných pokrmech. Její tepelná úprava trvá relativně krátkou dobu. A pokud navíc použijete dýni Hokaido, tak ji stačí jen nakrájet a může se vařit, její slupka totiž tepelnou úpravou rychle změkne a pak ji lze rovnou rozmixovat. Do českých kuchyní vtrhla dýňová móda především v podobě rychlé polévky, která zasytí, avšak díky nízkokalorické hodnotě je dýně vhodná i pro redukční diety. V tomto receptu vykouzlíte z dýně ve chvíli chutnou a neotřelou omáčku na těstoviny. Dýně je pak doplněna výraznou chutí nivy a ovoněná čerstvými bylinkami.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat rajčatovou omáčku | recept
Jak udělat rajčatovou omáčku | recept
Tipy na rajčatovou omáčku pro kuchařské začátečníky. Rajčatová omáčka nemusí nutně být tou „rajskou“, která českého strávníka provází od mateřské škol…