Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit fazolkovou polévku | recept

Jak uvařit fazolkovou polévku | recept

Fazolková polévka | recept. Fazolková polévka je další z takzvaných svačinových polévek. Je velmi chutná a natolik sytá, že už další chod nepotřebujeme. Zelené fazolky jsou bohaté na železo, vápník, hořčík a draslík. Mají vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Doporučují se lidem trpícím nemocemi jater. Snižují krevní tlak, podporují vyprazdňování, pomáhají udržovat optimální hladinu cukru v krvi. Nejchutnější jsou čerstvé, ale mražené jsou také kvalitní. Fazolové lusky jsou zasyrova mírně jedovaté, proto se musí před konzumací tepelně zpracovat.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.