Jak uvařit jahodový džem s kokosem | recept
Jahodový džem | recept. Jahody jsou oblíbeným prvním ovocem, které uzrává na zahrádkách. Jahody jsou všestranně využitelné v kuchyni, ale nejlahodnější a nejchutnější jsou čerstvé. Jestliže se ale urodí větší množství plodů, je potřeba je zpracovat. Jednou z mnoha možností je vaření džemu. Dnes jsou na trhu přípravky, které dobu vaření výrazně zkrátí a nemusíte strávit v kuchyni celý den. Výsledek domácího marmeládování je mnohem chutnější než průmyslově vyráběné džemy. Jahodové džemy můžete připravit s různými vylepšeními. Přidejte k jahodám třeba mátu, květ lípy nebo bezinky, okvětí růže, vanilku… Následující recept je s přidáním kokosové moučky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat marmeládu z růžových lístků | recept
Marmeláda z růžových lístků | recept. Před mnoha lety jsem si z dovolené z Bulharska přivezla zavařeninu z růžových lístků. Marmeláda měla krásnou bar…
Jak uvařit ovocný rosol s mátou | recept na jablečný rosol
Ovocný rosol s mátou | recept z jablek. Dříve, před dobou supermarketovou, naše babičky zpracovávaly všechno ovoce, které se jim urodilo na zahrádce n…
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Jak uvařit rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept
Rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept. Rebarbora neboli reveň je velmi stará kulturní rostlina. První zmínky o ní pocházejí z Číny 2700 let…
Jak připravit želé (džem) z květů černého bezu | recept
Bezinkové želé | recept. Černý bez je stará léčivá rostlina. Zmínky o léčivých účincích černého bezu najdeme již ve středověkých knihách o bylinkách.…