Jak uvařit krémovou cuketovou polévku | recept
Krémová cuketová polévka | recept. Cuketa je pro mě nepostradatelnou letní surovinou pro mnoho a mnoho pokrmů. Pro některé nezajímavá zelenina dodává jídlu tu pravou letní chuť. V těchto měsících je snadno dostupná, objevíte ji ve všech supermarketech, ale nabízí ji i trhovci. Cuketa potěší milovníky zdravého stravování a navíc je velice levnou zeleninou. Cuketová polévka je jednou z nejsnazších variant, jak úrodu zpracovat. Zároveň je její příprava neuvěřitelně snadná a rychlá, takže ji zvládne i naprostý začátečník.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept
Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept. Tato polévka je spojením hned tří oblíbených podzimních polévek. Dýně, pórek i cuketa jso…
Jak uvařit pikantní petrželový krém s vůní dálek | recept
Jak uvařit pikantní petrželový krém s vůní dálek | recept. Že všem známá petržel může být základem chuťově výrazné, orientálně laděné polévky, je opra…
Jak uvařit mrkvovou polévku s cuketou a bazalkovými nočky | recept
Mrkvová polévka s bazalkovými nočky | recept. Husté a horké polévky se skvěle hodí do podzimního sychravého počasí. Když vám chlad a vlhko zalézá pod…
Jak na kedlubnovou tvarohovou pomazánku | recept
Kedlubnová tvarohová pomazánka | recept. Sezóna kedluben je v plném proudu. Vychutnejte si tuto šťavnatou zeleninu v různých podobách. V následujícím…
Jak uvařit jemnou cuketovou polévku s hráškem a kukuřicí
Svěže zelená a žlutou kukuřicí rozzářená cuketová polévka, která je v jemnosti podpořená mladým a svěže zeleným hráškem, ale i sladkou kukuřicí,…
Já tyto polévky dělám trochu zase jinak:
Na másle zpěním cibulku a vložím druh zeleniny z které budu krémovou polévku dělat. Zaliji potřebným množstvím vody, osolím, opepřím, pridám lžičku Podravky a vařím pod pokličkou mírným varem do měkka.
Potom vše rozmixuji ponorným mixérem a přidám na kousky rozlámaný smetanový tavený sýr (Želetava, nebo Smetanito - 1 ks.) Nechám chvíli povařit a dochutím, aby polévka ladila a chutnala. Někdy se sýr zcela nerozvaří, tak je lépe polévku ještě pár sec. promixovat. Odstavíme z plotýnky.
Mezi vařením polévky si připravíme krutonky z bílé veky na másle - jsou krásně křehké. Mezi jídlem si je přidáváme po pár kostičkách do polévky.Tyto polévky chutnají výborně z každé zeleniny. Já mám nejradši pórkovou, nebo z dýně Hokaidó. Sýr jim odá šmrncovní chuť! Vlasta