Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit krémovou cuketovou polévku | recept

Krémová cuketová polévka | recept. Cuketa je pro mě nepostradatelnou letní surovinou pro mnoho a mnoho pokrmů. Pro některé nezajímavá zelenina dodává jídlu tu pravou letní chuť. V těchto měsících je snadno dostupná, objevíte ji ve všech supermarketech, ale nabízí ji i trhovci. Cuketa potěší milovníky zdravého stravování a navíc je velice levnou zeleninou. Cuketová polévka je jednou z nejsnazších variant, jak úrodu zpracovat. Zároveň je její příprava neuvěřitelně snadná a rychlá, takže ji zvládne i naprostý začátečník.

Diskuze k článku

Přidat komentář

poetkavlasta (neověřeno) | So, 08/29/2015 - 09:51

Já tyto polévky dělám trochu zase jinak:
Na másle zpěním cibulku a vložím druh zeleniny z které budu krémovou polévku dělat. Zaliji potřebným množstvím vody, osolím, opepřím, pridám lžičku Podravky a vařím pod pokličkou mírným varem do měkka.
Potom vše rozmixuji ponorným mixérem a přidám na kousky rozlámaný smetanový tavený sýr (Želetava, nebo Smetanito - 1 ks.) Nechám chvíli povařit a dochutím, aby polévka ladila a chutnala. Někdy se sýr zcela nerozvaří, tak je lépe polévku ještě pár sec. promixovat. Odstavíme z plotýnky.
Mezi vařením polévky si připravíme krutonky z bílé veky na másle - jsou krásně křehké. Mezi jídlem si je přidáváme po pár kostičkách do polévky.Tyto polévky chutnají výborně z každé zeleniny. Já mám nejradši pórkovou, nebo z dýně Hokaidó. Sýr jim odá šmrncovní chuť! Vlasta

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.