Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit polévku z růžičkové kapusty

Jak uvařit polévku z růžičkové kapusty

Jak uvařit polévku z růžičkové kapusty | recept na kapustovou polévku. Růžičková kapusta byla v kuchyni dlouho opomíjená, byla většinou jen součástí polévkové zeleninové směsi. Poslední dobou je tato zelenina stále více a více oblíbená a to i samotná, např. jako příloha k masu.

Kapusta je bohatá na vitamin C, vápník, hořčík, sodík a fosfor. Obsahuje i velký podíl vlákniny a bílkovin. Do jídelníčku bychom ji měli zařazovat častěji, než je u nás zvykem.  Aby si kapusta při vaření uchovala krásnou zelenou barvu, neměla by se vařit v zakryté nádobě, stačí ji nechat trochu pootevřenou. Co takhle pro začátek vyzkoušet polévku podle našeho článku?

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.