Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit výtečnou luštěninovou polévku, která zahřeje i zasytí

luštěninová polévka

Luštěninové polévky patří k těm pokrmům, které dokážou zasytit, zahřát a zároveň dodat tělu spoustu cenných živin. Ačkoli se nejčastěji připravují v zimních měsících, kdy potřebujeme více energie, výborně chutnají i na jaře či na podzim. Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, minerály a díky zelenině i na vitaminy. Navíc se snadno připravují a ingredience máte pravděpodobně vždy po ruce.

Tato polévka kombinuje několik druhů luštěnin, zeleninu a voňavé koření. Výsledek je příjemně krémový, ale stále dostatečně „kousavý“, aby působil domácím dojmem. Skvěle se hodí jako teplý oběd, lehká večeře nebo výživná svačina po procházce. Připravit ji můžete i do zásoby – druhý den chutná ještě lépe.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak vařit z čočky | recepty
Jak vařit z čočky | recepty
Jak vařit z čočky | recepty. Čočka se nezdá: v sáčku za pár korun se tváří jakoby nic, ale když přijde do kuchyně, vytvoříme z ní skoro zázraky.…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.