Jak uvařit výtečnou luštěninovou polévku, která zahřeje i zasytí
Luštěninové polévky patří k těm pokrmům, které dokážou zasytit, zahřát a zároveň dodat tělu spoustu cenných živin. Ačkoli se nejčastěji připravují v zimních měsících, kdy potřebujeme více energie, výborně chutnají i na jaře či na podzim. Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, minerály a díky zelenině i na vitaminy. Navíc se snadno připravují a ingredience máte pravděpodobně vždy po ruce.
Tato polévka kombinuje několik druhů luštěnin, zeleninu a voňavé koření. Výsledek je příjemně krémový, ale stále dostatečně „kousavý“, aby působil domácím dojmem. Skvěle se hodí jako teplý oběd, lehká večeře nebo výživná svačina po procházce. Připravit ji můžete i do zásoby – druhý den chutná ještě lépe.




