Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít jelitový prejt: tradiční surovina s překvapivě širokým využitím

jelitový prejt

Jelitový prejt patří k tradičním surovinám české kuchyně, která si stále drží své místo nejen na zabijačkách, ale i v běžném vaření. Koupit a připravit si jej můžeme kdykoliv, prodává se celoročně. Přestože jde o jednoduchou směs z vařených vepřových vnitřností, krve, krup a koření, jeho využití je překvapivě pestré. Díky jemné, kořeněné chuti a sypké konzistenci z něj lze připravit rychlá jídla pro všední dny i poctivé speciality s atmosférou venkovské kuchyně.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.