Jak využít jelitový prejt: tradiční surovina s překvapivě širokým využitím
Jelitový prejt patří k tradičním surovinám české kuchyně, která si stále drží své místo nejen na zabijačkách, ale i v běžném vaření. Koupit a připravit si jej můžeme kdykoliv, prodává se celoročně. Přestože jde o jednoduchou směs z vařených vepřových vnitřností, krve, krup a koření, jeho využití je překvapivě pestré. Díky jemné, kořeněné chuti a sypké konzistenci z něj lze připravit rychlá jídla pro všední dny i poctivé speciality s atmosférou venkovské kuchyně.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit vajíčkovou pomazánku? Rovnou na 4 způsoby, tradiční i moderní
Vajíčková pomazánka patří mezi stálice české kuchyně. Je rychlá, levná, sytá a díky své jemné chuti se hodí na chléb, rohlík i jako součást jednohubek…
Jak na hřejivé nápoje, které si doma připravíte z pár surovin
Podzim a zima jsou jako stvořené pro chvíle s teplým hrnkem v ruce. Ať už se vracíte z procházky, z práce nebo jen sedíte pod dekou, horký nápoj má zá…
Jak využít podzimní poklady přírody? Čaje a dobroty z darů lesa a luk
Podzim je čas hojnosti. Příroda nás odměňuje za celoroční péči i trpělivost – barevnými listy, chladivým vzduchem a především bohatstvím plodů, které…
Jak připravit neodolatelné pečené cibulové kroužky?
Jen málokdo nezná smažené cibulové kroužky. Možná si je objednáváte v restauraci, možná si je dokonce připravujte sami doma. V každém případ…
Jak na pestré svačiny pro děti? Zdravě, chutně a bez stresu
S návratem školních povinností od září se vrací i každodenní otázka rodičů: „Co dát dítěti ke svačině?“. Ideální školní svačina by měla být nutričně v…





