Přejít k hlavnímu obsahu

Jak využít zdravý kokosový olej v kuchyni a v péči o tělo

Kokosový olej je skvělá věc – lze jej použít jak v kuchyni, tak i v péči o tělo, jako medikament či zeštíhlující prostředek. Tento rostlinný olej získávaný z jader kokosové palmy je významný antioxidant a obsahuje cenné vitamíny a minerály (vitamín E, C, K, železo a další). Kokosový olej je velice termostabilní, tzn., že se nepřepaluje a je výborný na smažení a pečení. Olej je k dostání buď nerafinovaný, zvaný také panenský či lisovaný za studena (anglicky: virgin), nebo rafinovaný – zpracovaný za vyšších teplot a dále upravovaný, čištěný, zbavený vůně apod. (anglicky: RBD, refined). Kokosový olej patří mezi nasycené tuky, ale žádný strach, jelikož je v přírodní formě, má blahodárné účinky na zdraví.

Diskuze k článku

David (neověřeno) | So, 11/24/2018 - 23:42

Že je kokosový olej skvělá věc jsem věděl, ale že má až takto široké spektrum využití jsem opravdu netušil. Zase vím něco nového. Docela by mě zajímalo jak jsou na tom například jiné kokosové produkty.

Přidat komentář

Další zajímavé články

Návštěva zubaře není většinou oblíbenou záležitostí. Pokud však chcete o svůj chrup dobře pečovat, měli byste svého stomatologa vídat pravidelně, nejl…
Jídlo pijte, tekutiny kousejte. Tak zní zlaté pravidlo zpracování potravy v ústech. Správné kousání totiž nastartuje trávicí proces, připraví žaludek…