Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zpracovat vykoledovaná vejce | recepty

Jak zpracovat vykoledovaná vejce | recepty

Vejce natvrdo | recepty. O Velikonocích se doma sejde větší množství vajec vařených natvrdo, které je nutné co nejdříve zpracovat. Vejce patří mezi nejcennější živočišnou složku výživy. Obsahují lehce stravitelné bílkoviny, komplex vitaminů sk. B, vitaminy A, D, E, a K. Ze všech potravin vejce obsahují nejvíce fluoru, který prospívá zubům, dále obsahují vápník, hořčík, draslík a jiné nerostné soli. Vejce obsahují také lecitin, který částečně mírní nežádoucí účinky cholesterolu obsaženého ve žloutcích. Vejce vařená natvrdo by se měla skladovat v chladu nejvýše týden.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit velikonoční aspik | recept
Jak připravit velikonoční aspik | recept
Velikonoční aspik | recept. Velikonoce se blíží a při pečení mazanců, beránků a jiných pochoutek se hodně potřebují vejce. Dnešní recept Vám poradí, j…