Jaký oběd připravit na Silvestra? Kuřecí maso v jemné červené omáčce vás nadchne
Silvestr je dnem, kdy většina z nás myslí hlavně na večerní oslavy. Právě proto by měl být oběd spíše lehčí, ale přesto dostatečně chutný a slavnostní. Ideální volbou je kuřecí maso v jemné červené omáčce, které nezatíží trávení, dobře zasytí a zároveň krásně zapadne do posledního dne v roce svou barvou i chutí.
Červená omáčka navíc působí slavnostně a lze ji připravit na několik způsobů – z rajčat, papriky nebo s trochou vína. Výhodou tohoto jídla je také rychlá příprava a možnost snadného ohřátí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak správně vyškvařit husí sádlo – tradiční poklad české kuchyně
Husí sádlo patří k nejcennějším tukům v české kuchyni. Má jemnou chuť, krásně voní a vydrží dlouho čerstvé. Používá se na mazání chleba, pečení brambo…
Jak na svatomartinská husí stehna s knedlíkem a zelím
Svatý Martin a husa k sobě patří už po staletí. Tradiční svatomartinské hody jsou symbolem konce podzimu, hojnosti a sdílení s rodinou. Celá husa ale…
Jak připravit nejlepší svatomartinskou husu a s čím ji podávat
Svatomartinská husa je tradiční specialita, která se podává 11. listopadu na svátek svatého Martina. Podle legendy husy rušily Martina při modlitbách,…
Jak připravit krůtí plátky s čerstvými mladými hrachovými lusky?
Na zahrádkách nám právě dorůstá mladý hrášek a v některých luscích už máme menší či větší kuličky hrášku. Právě toto je výborné období na to, vyu…
Jak připravit kohouta na víně?
Dušený kohout v bohaté máslové omáčce z červeného vína – ano, mluvíme o klasickém „coq au vin“! Tento tradiční francouzský guláš je překvapivě jednodu…





