rybí maso

Jak na grilovanou makrelu | recept

Grilovaná makrela | recept. Makrela je velmi vhodná ke grilování. Její maso je hodně tučné a tak nehrozí, že bude vysušená. Velkou výhodou je také to, že makrelu snadno vykostíte. Její maso je bohaté na omega 3 nenasycené mastné kyseliny a kromě...

Jak připravit rýžový salát s tuňákem a zeleninou | recept

Rýžový salát s tuňákem a zeleninou | recept. Rýže je oblíbená v dietní kuchyni, je lehce stravitelná, neobsahuje cholesterol a je přirozeně bezlepková. Rýže je vhodná k přípravě příloh, samostatných slaných i sladkých jídel a salátů. Saláty z ní...

Jak nakoupit základní suroviny pro výrobu sushi

Domácí příprava sushi se začíná stávat v českých domácnostech hitem. Mnohdy však první pokusy skončí v odpadkovém koši, protože rýže nelepí, řasa se drobí nebo sójová omáčka chutná děsně. Chyba je přitom často už v našem nákupním košíku...

Jak poznat a koupit čerstvou rybu

Maso ryby je obecně považováno za velmi zdravou potravinu. Rybí maso je velmi chutné a bohaté na důležité vitamíny a minerály. Jak ale koupit rybu opravdu čerstvou, například pro přípravu japonského sushi?