Přejít k hlavnímu obsahu

Univerzální topeniště k udírně vám dává možnost udit elektřinou i dřevem

31. Leden 2023
Univerzální topeniště k udírně vám dává možnost udit elektřinou i dřevem

Uzení je oblíbený způsob zpracování masa, ale i dalších potravin, třeba sýrů, vajíček a zeleniny. Dnes si však vlastní udírnu staví málokdo. Oblíbené bývají hotové udírny. Mezi špičku patří plechové udírny Kaiser. Ty umožňují dokonce výměnu topeniště, pokud se rozhodneme netopit elektřinou, ale dřevem.

Už se nemusíte rozhodovat, jestli udit elektřinou, nebo dřevem

Univerzální topeniště k udírně vám dává možnost udit elektřinou i dřevem

Kaiserovy nerezové udírny se vyrábí primárně elektrické. Díky nerezovému plechu nezreziví ani neshoří. Jsou tedy bezpečné a s dlouhou životností. Nerez je ideální i po hygienické stránce. Snadno se udržuje, navíc nepřebírá pachy. Plechové udírny bývají vybaveny elektrickými topnými spirálami, které se nažhaví do pěti minut a vy můžete začít s uzením. Nebojte se, o jemné senzorické nuance, které dává uzenině dřevo, nebudete připraveni. Při využití elektrické spirály se používá jemná štěpka dle vašich preferencí. Můžete použít štěpku z ovocných nebo dalších listnatých dřevin.  Díky tomu se uzení krásně provoní, přitom udíte výrazně zdravěji než v klasické udírně. Taktéž s menšími náklady.

Univerzální udírny Kaiser

Kaiser má topeniště k udírně univerzální. Pokud vyměníte spirálu, máte možnost topit i dřevěným uhlím. Topit je možné drobným dřevem ev. dřevěným uhlím. Tento základ se zasypává dřevěnou štěpkou, která se navlhčí. Díky tomu vyvine kouř vhodný pro uzení. Rozhodnutí, zdali udit tímto způsobem, nebo elektrickou spirálou, je na vás. Výrobce však rozhodně doporučujte tam, kde je přístup k elektrické síti, udit za pomoci elektřiny. O senzorické benefity uzení rozhodně nepřijdete.

Univerzální topeniště k udírně vám dává možnost udit elektřinou i dřevem

Jak si vybrat Kaiserovy nerezové udírny?

Ve výrobním sortimentu firmy nechybí přenosná udírna „50“ ani izolovaná udírna „80“. Jde o nejprodávanější modely vhodné na 10 až 12 kg masa. Pokud udíte klobásky, lze najednou udit poloviční hmotnost. Větší množství masa pojme izolovaná "125", nebo velká "250". Všechny udírny jsou zároveň vhodné na uzení ryb, sýrů nebo třeba ořechů. A pokud udírnu doplníte generátorem kouře Smokemeister®, stane se v podstatě poloautomatickou, bez nutnosti neustálé obsluhy. 

Tipy

Článek obsahuje komerční sdělení

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak postavit udírnu
Jak postavit udírnu
Postavit si vlastní udírnu na zahradě? Proč ne? Budete potřebovat menší plochu, trochu zručnosti a uzený salám nebo uzené maso začnou obohacovat váš j…
Jak urychlit zrání rajčat | rady a tipy
Jak urychlit zrání rajčat | rady a tipy
Podzim je tu, noci jsou již chladné a první mrazík může přijít velmi brzy. Pokud pěstujete na zahrádce nebo balkonu rajčata, jistě vám na keřích zůstá…
Jak správně meditovat | rady a tipy
Jak správně meditovat | rady a tipy
Jak správně meditovat | rady a tipy. Meditace by se v dnešní době měla stát nedílnou součástí dne. Tato technika vám mimo jiné pomůže vyrovnat sv…