Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vydělat peníze na internetu | rady

Jak vydělat peníze na internetu | rady

Jak vydělat peníze na internetu | rady. Uvažujete, jak si vydělat peníze na internetu? Nemusíte umět programovat nebo se orientovat v technických oblastech internetu. Stačí sledovat internet a použít vlastní rozum. Nevěříte? Pár tipů pro zájemce.

Co je potřeba

zdravý rozum
rozlišovací schopnost
kreativitu

1

Snadný výdělek na internetu neexistuje

Zapomeňte na snadný výdělek, kde vám nabízejí desítky tisíc z domu. Všimněte si, že vám takové webové stránky nic podstatného nesdělí, pouze z vás chtějí vytáhnout vaši e-mailovou adresu a peníze. Chcete-li vydělat na internetu, musíte postupovat systematicky. Vše si řádně naplánujte, jakýkoli poznatek si poznamenejte. Sledujte zejména chování uživatelů internetu, určitě se vám to bude hodit. Zapisujte si, kolik takové práci věnujete každý den času, uděláte si obrázek o tom, zda se vám to vyplatí.

2

Vlastní aktualizovaný web

Začněte založením vlastní internetové prezentace. Může to být kupříkladu tematický blog nebo fórum. Druhým krokem je zvyšování návštěvnosti. Platí pravidlo, že čím víc uživatelů na váš web bude chodit, tím větších výdělků se dočkáte. Na čem vydělávat? První možností je bannerová reklama. Kontaktujte mediální a PR agentury a reklamní plochy jim nabídněte. Jaká je jejich cena? To je individuální, pokud pracujete s cílovou skupinou, která je pro inzerenty hůře dostupná, pak si můžete nasadit vyšší cenu. Server, který navštěvuje přes tisíc lidí denně, si může na bannerové reklamě vydělat padesát až sto tisíc korun. Záleží na šikovnosti správce webu. Druhou možností jsou kontextové reklamy. Jedná se např. o službu Google Adsense, Etarget nebo AdFox. Na svůj web umístíte kód, který generuje krátké textové reklamní jednotky inzerentů. Za každý proklik získáte peníze. Později můžete prodávat i odkazy v patičce nebo zpeněžit samotný web.

3

Vlastní MFA web

Také jste někdy něco hledali a narazili na stránku, která vám prakticky nic nesdělila? Na první pohled byla jednoduchá, strohá, s nijak hezkým designem, někdy s velkým množstvím reklamy. Věřte, že jste narazili na MFA web, jehož jediným cílem je výdělek. Takové stránky jsou kvalitně optimalizované pro vyhledávače, a zpravidla uživatelův dotaz nezodpoví. Nabízejí však v menu či někde naboku reklamní odkaz, který odpověď na váš dotaz nabízí. Takové weby vydělávají na kontextové reklamě, hovoří se o tom, že MFA weby jsou prakticky českou specilitou, jak z programu Google Adsense vytáhnout peníze (MFA – Made for Adsense). Samozřejmě se nejedná o příliš etickou cestu k výdělku, a proto ji nedoporučuji. Přesto takové weby nesou největší pasivní zisky, jednou web vytvoříte, a už vám jen vydělává. Nemusíte se prakticky o nic starat.

4

Affiliate marketing

Affliate program – užívá se také partnerský či provizní program. Stačí skrze své webové stránky „posílat“ uživatele na stránky vašich partnerů. Může to být například aukční portál či cestovní kancelář. Pokud si návštěvník zakoupí nějaký produkt či se u partnera registruje, vy získáváte provizi. Ta se pohybuje od několika haléřů až po několik set korun (např. zájezdy). Seznam naleznete zde: http:webtrh.cz/16-ceske-affiliate-programy//.

5

Nákup a prodej domén

Věřte, nebo ne, ale i zakoupením domény za necelé tři stovky můžete vydělat několik tisíc. Stačí mít „pod čepicí“ a sledovat, o co by mohl být zájem. Pokud byste v současnosti vlastnili doménu reality.cz nebo prace.cz, věřte, že byste dostávali nabídky dnes a denně a řada z nich by byly i statisícové. Jak na takový spekulativní e-business? Sledujte, co je právě trendem a co má vyhlídku do budoucnosti. Můžete reflektovat mediální trh – když vyhraje ten či onen v Superstar, hned registrujte jeho jméno. V buducnosti ho budou hledat tisíce fanoušků a taková doména je pak dobře prodejná.

6

Aukro a jiné aukční servery

Není pochyb o tom, že Aukro je největším a nejúspěšnějším aukčním serverem na českém internetu. Jeho variace naleznete i v dalších státech – Slovensko, Bělorusko, Bulharsko, Kazachstán, Maďarsko, Polsko, Ukrajina. Zkuste toho využít, pravidelně sledujte nabídky v zahraničí a nebojte se pak zboží prodat u nás či v jiném státě za vyšší cenu. Řada uživatelů Aukra totiž tuhle příležitost vůbec nevyužívá. Navíc v každém státě je po určité „věci“ různě silná poptávka, což vám hraje do karet. Co je ale potřeba, je znalost cizího jazyka či nějaký světový jazyk, kterým se dorozumíte. Mohou to být kupříkladu známky, kterým rozumíte a které koupíte na Slovensku, poté prodáte o dvacet procent dráž v ČR.

7

Čemu se vyhnout

Weby slibující snadný a vysoký výdělek, investiční programy nabízející vysoké zhodnocení, pyramidy nebo letadla a klikačky. To je výběr jen několika málo „systemů“, které nedoporučuji využívat. Nespoléhejte na to, že jste na internetu anonymní a že vás zákon nedostihne. Pro obchod zde platí stejná pravidla jako kdekoli jinde. Většina příležitostí k výdělku je spekulativní, nepočítejte s trvalým zdrojem příjmu, pokud se do e-businessu nepustíte se zdravým rozumem.

Autor: JakTak
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak začít podnikat na internetu | rady
Jak začít podnikat na internetu | rady
Jak začít podnikat na internetu | rady. Internet nabízí široké příležitosti výdělku, stačí mít originální nápad a zvolit vhodnou strategii, jak jej pr…
Jak získat odstupné | rady
Jak získat odstupné | rady
Jak získat odstupné | rady. Odstupné člověku pomáhá překonat dobu, kdy ztratil dosavadní práci a hledá si novou. Zda-li zaměstnanci právo na odstupné…
Jak na vklad společníka | rady
Jak na vklad společníka | rady
Jak na vklad společníka | rady. Aby mohla obchodní společnost vzniknout, fungovat a prosperovat, musíte do ní nejdříve investovat. Může se jednat o ně…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.