Přejít k hlavnímu obsahu

Jak jíst granátové jablíčko

Jak se jí granátové jablíčko? Při výběru granátového jablíčka si pozorně prohlédněte slupku, která by měla být hladká, pevná a nepoškozená. Granátové jablíčko je bohaté na vitamíny A, B i C, obsahuje zinek, magnezium, fosfor, železo a měď. Důležitý je i obsah potasia, které napomáhá spalovat tuky a je součástí stravy sportovců. Pouhé jedno granátové jablíčko týdně může pomoci k regulaci krevního tlaku a upravit trávení. Pravidelné pojídání granátového jablíčka může být vhodnou prevencí proti rakovině prostaty a prsu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

jana vodickova (neověřeno) | Ne, 10/18/2015 - 14:27

mam dotaz koupila jsem si krasne granatove jablicko nikde nebylo poskozene a presto po rozkrojeni byla pulka krasna cervena zrnicka a na druhe byly zrnicka hneda az cerna je to nejaka vada dekuji za odpoved

Karel (neověřeno) | Pá, 11/30/2018 - 14:26

Rozříznout je špatně. Zbytečně vyteče šťáva. Nařízněte kolečko kolem šťopky. To po té odloupnout. Dál lehce naříznout slupku, nejlépe v linii, kde se dělí komory. Rukama oddělit na kousky a vyklepat do misky, můžeme si pomoc klepáním do slupky např. lžící, zbylé semínka vydrolit a je to.

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.