Přejít k hlavnímu obsahu

Jak jíst granátové jablíčko

Jak se jí granátové jablíčko? Při výběru granátového jablíčka si pozorně prohlédněte slupku, která by měla být hladká, pevná a nepoškozená. Granátové jablíčko je bohaté na vitamíny A, B i C, obsahuje zinek, magnezium, fosfor, železo a měď. Důležitý je i obsah potasia, které napomáhá spalovat tuky a je součástí stravy sportovců. Pouhé jedno granátové jablíčko týdně může pomoci k regulaci krevního tlaku a upravit trávení. Pravidelné pojídání granátového jablíčka může být vhodnou prevencí proti rakovině prostaty a prsu.

Diskuze k článku

Přidat komentář

jana vodickova (neověřeno) | Ne, 10/18/2015 - 14:27

mam dotaz koupila jsem si krasne granatove jablicko nikde nebylo poskozene a presto po rozkrojeni byla pulka krasna cervena zrnicka a na druhe byly zrnicka hneda az cerna je to nejaka vada dekuji za odpoved

Karel (neověřeno) | Pá, 11/30/2018 - 14:26

Rozříznout je špatně. Zbytečně vyteče šťáva. Nařízněte kolečko kolem šťopky. To po té odloupnout. Dál lehce naříznout slupku, nejlépe v linii, kde se dělí komory. Rukama oddělit na kousky a vyklepat do misky, můžeme si pomoc klepáním do slupky např. lžící, zbylé semínka vydrolit a je to.

Další zajímavé články

Jak pěstovat echinaceu
Rod echinacea (česky třapatka) zahrnuje celou řadu druhů – nejznámější je echinacea purpurea neboli třapatka nachová, oblíbená především pro své přízn…
Jak pěstovat srdcovku nádhernou
Srdcovka nádherná (Dicentra spectabilis) tvořila a na některých místech stále ještě tvoří součást tradiční venkovské předzahrádky či zahrady. Jistě si…
Jak vyrobit domácí hnojivo na růže
Přírodní hnojivo, které si navíc vyrobíte za pár korun doma nebo dokonce k jeho výrobě využijete zbytky z kuchyně, je určitě to nejlepší, co…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.