Přejít k hlavnímu obsahu

Jak krájet a kuchyňsky zpracovat česnek pro zvýraznění chutě jídel

12. Červenec 2014

Šéfkuchař a jeden z porotců soutěže MasterChef vysílané na TV Nova a Markíza ukazuje tři mezi kuchaři nejrozšířenější způsoby krájení česneku. Dále vás seznámí s přípravou konfitovaného česneku. Jak na to? Za pomoci obyčejného oleje, olivového oleje, tymiánu a rozmarýnu vhodíme neoloupaný česnek do kastrůlku a olej zahřejeme na 50 až 70 °C. Česnek krásně změkne, do oleje uvolní své chutě, takže jej můžete použít na zeleninu, ideální je k pečení krkovice nebo kuřete. Olej s česnekem lze také přelít do zavařovacích sklenic a uskladnit v chladu. Bude pak kdykoli po ruce pro jídla s česnekem.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji h…