Co je potřeba

  • 150 g fazolí
  • 200 g pohanky
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • trochu oleje
  • majoránka
1

Pohanka se prodává ve všech obchodech s potravinami, většinou je umístěná v sortimentu zdravé výživy. Pohanku propláchneme studenou vodou a v hrnci ji zalijeme tak, aby hladina vody byla asi 1 cm nad semeny. Přivedeme vodu k varu, 10 minut vaříme v zakryté nádobě. Poté odstavíme mimo a necháme přibližně půlhodinu stát. Všechna tekutina se vstřebá.

2

Fazole namočíme den předem a pak je uvaříme v neosolené vodě doměkka. Solí se až několik minut před dovařením. Suché fazole lze nahradit konzervovanými ve vodě nebo vakuu.

3

Na malém množství oleje osmahneme drobně pokrájenou cibulku dožluta. Doporučuji použít kvalitní řepkový olej. V poslední době ho jako nejzdravější doporučují i odborníci na výživu.

4

Na osmaženou cibulku vsypeme pohanku, lehce ji opražíme a přidáme fazole.

5

Ochutíme česnekem, pepřem a případně dosolíme. Okořeníme čerstvými lístky majoránky, kdo nemá, přidá sušenou. Vše promícháme a necháme zapéct v troubě asi 30 minut. Nejste-li na dietě, můžete povrch posypat na kostičky nakrájenou slaninou nebo uzeným masem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (1 vote)