Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na išelské cukroví – voňavou klasiku z dob monarchie, která patří k Vánocům

išelské cukroví

Išelské cukroví, někdy nazývané i išelské dortíčky, patří mezi nejlahodnější a nejvoňavější druhy vánočního pečiva. Jeho původ sahá do Rakousko-Uherska – právě z města Bad Ischl, oblíbeného letoviska císaře Františka Josefa I., pochází recept, který se rychle rozšířil po celé střední Evropě. Dodnes patří mezi stálice vánočních stolů a milovníci jemného pečiva na něj nedají dopustit. Kombinace máslového těsta s ořechy, čokoládovou náplní a polevou tvoří dokonalou harmonii chutí i vůní.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

kvasnicové cukroví
Jak na tradiční kvasnicové cukroví
Možná si pamatujete, jak se u babičky na vále kynulo těsto a okna se mlžila teplem i vůní másla, vanilky a droždí. Kvasnicové cukroví je přesně takové…