Jak na išelské cukroví – voňavou klasiku z dob monarchie, která patří k Vánocům
Išelské cukroví, někdy nazývané i išelské dortíčky, patří mezi nejlahodnější a nejvoňavější druhy vánočního pečiva. Jeho původ sahá do Rakousko-Uherska – právě z města Bad Ischl, oblíbeného letoviska císaře Františka Josefa I., pochází recept, který se rychle rozšířil po celé střední Evropě. Dodnes patří mezi stálice vánočních stolů a milovníci jemného pečiva na něj nedají dopustit. Kombinace máslového těsta s ořechy, čokoládovou náplní a polevou tvoří dokonalou harmonii chutí i vůní.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct perníčky s vůní badyánu, hřebíčku a skořice – měkké hned po upečení?
Vánoční čas si většina z nás nedokáže představit bez vůně perníčků. Ta specifická kombinace medu, skořice, hřebíčku a badyánu dokáže okamžitě vyvolat…
Jak na vánoční perníčky, které se určitě povedou
Každá rodina má ten svůj malý poklad předávaný z generace na generaci. Recept na perníčky, který voní po dětství, zimě a perníkovém koření. Některé js…
Jak na tradiční kvasnicové cukroví
Možná si pamatujete, jak se u babičky na vále kynulo těsto a okna se mlžila teplem i vůní másla, vanilky a droždí. Kvasnicové cukroví je přesně takové…
Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept
Jak upéct cukroví s ořechovým krémem | recept. Toto cukroví je z kategorie pro začátečníky. Vypadá hezky, přitom příprava je velice snadná. Krém je te…
Jak udělat nepečené marcipánové brambory | recept na cukroví
Vyrobit si vlastní marcipánové kuličky není složité, nejvíce práce budete mít s odstraňováním mandlových slupek. Odměnou za práci vám bude lahodné cuk…




