Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na karlovarský knedlík

Jak na karlovarský knedlík

Knedlíky jsou v české kuchyni jednou z nejoblíbenějších příloh a spousta jídel se bez nich zkrátka neobejde. Taková svíčková, rajská nebo koprová omáčka si s knedlíkem velmi dobře rozumí a lepší přílohu snad nemůžeme vybrat. A co teprve tvarohové nebo kynuté knedlíky s ovocem?  Není prostě knedlík jako knedlík a knedlíků je opravdu spousta. Knedlíky mohou být neplněné ale i s nejrůznějšími náplněmi. Tvarují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě či v páře. Na talíř tak můžeme servírovat knedlíky kynuté, bramborové, houskové, karlovarské, krupicové, špekové, tvarohové, ovocné i plněné nejrůznější zeleninou či masem. A vždy pak skvěle chutnají.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.