Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na tradiční svatováclavské koláče

Tradiční svatováclavské koláče jsou spojovány s podzimem, sklizní a dožínkami – objevují se v různých krajích Česka v mírně odlišných verzích. Nejde o žádný chráněný recept, ale o regionální lidovou specialitu, která má kořeny v české tradici, a často se pekla právě okolo 28. září jako slavnostní pečivo.

Přinášíme vám klasický a osvědčený recept ze staré kuchařky, který můžete bez problémů použít a upravit podle chuti:

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak si poradit s filo těstem | recept jak zpracovat filo těsto
Jak si poradit s filo těstem
Jak si poradit s filo těstem | recept jak zpracovat filo těsto. Filo těsto má jednoduché složení, skládá se jen z mouky, vody, oleje, špetky soli a oc…
Jak upéct kakaovou roládu I recept
Jak upéct kakaovou roládu I recept
Jak upéct kakaovou roládu I recept. Rolády jsou jedním z mnoha oblíbených zákusků, které si rádi dopřejeme u dobrého čaje nebo kávy. Spolu s bábovkou…
Jak upéct mramorovou bábovku I recept
Jak upéct mramorovou bábovku I recept
Jak upéct mramorovou bábovku I recept¨. Bábovky patří, spolu s dalšími buchtami a cukrářskými výrobky, ke každé nedělní návštěvě. V jiných dnech zase…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.