Jak na tradiční svatováclavské koláče
Tradiční svatováclavské koláče jsou spojovány s podzimem, sklizní a dožínkami – objevují se v různých krajích Česka v mírně odlišných verzích. Nejde o žádný chráněný recept, ale o regionální lidovou specialitu, která má kořeny v české tradici, a často se pekla právě okolo 28. září jako slavnostní pečivo.
Přinášíme vám klasický a osvědčený recept ze staré kuchařky, který můžete bez problémů použít a upravit podle chuti:
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct luxusní nadýchané řezy zvané „kardinál“?
Existují řezy a dorty, které když ochutnáme, nikdy na ně nezapomeneme. Jsou totiž něčím výjimečné a může to být jak vzhled, tak chuť, kombinace zajíma…
Jak si poradit s filo těstem
Jak si poradit s filo těstem | recept jak zpracovat filo těsto. Filo těsto má jednoduché složení, skládá se jen z mouky, vody, oleje, špetky soli a oc…
Jak uvařit svíčkovou zdravěji | recept
Jak uvařit svíčkovou zdravěji | recept. Svíčková omáčka je v podstatě pouze rozmixovaná kořenová zelenina s trochou smetany. Omáčka nepotřeb…
Jak upéct kakaovou roládu I recept
Jak upéct kakaovou roládu I recept. Rolády jsou jedním z mnoha oblíbených zákusků, které si rádi dopřejeme u dobrého čaje nebo kávy. Spolu s bábovkou…
Jak upéct mramorovou bábovku I recept
Jak upéct mramorovou bábovku I recept¨. Bábovky patří, spolu s dalšími buchtami a cukrářskými výrobky, ke každé nedělní návštěvě. V jiných dnech zase…