Přejít k hlavnímu obsahu

Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty

Jak naložit ovoce do alkoholu | recepty. Konzervování v alkoholu údajně vynalezli v klášterech středověké Evropy. Ovoce můžeme nakládat do samotného alkoholu, je ideálním konzervačním prostředkem. Jen je nutné dbát na to, aby alkohol byl alespoň 40%. Jiným způsobem je nakládání do směsi alkoholu s cukrem nebo cukrovým sirupem. Několik receptů Vám nabízíme.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Zuzana (neověřeno) | Po, 04/22/2019 - 17:54

Dobrý den, rakytník jsem nakládala do vodky, bez použití cukru. Nechala odležet při pokojové teplotě v zašpuntovaných lahvičkách po dobu cca 4 měs. Je možné, aby byl zkažený? Děkuji předem ze odpověď.

Mirka K. | Po, 04/22/2019 - 20:55

Dobrý večer, těžko na dálku poradit. Sama jsem loni poprvé začala zavařovat a nakládat bez cukru. Ostružiny, broskve, třešně jsou dobré ještě teď. Ale uskladněné jsou od začátku ve studeném sklepě ve tmě. S rakytníkem nemám dobré zkušenosti, vadí mi jeho nepříjemná vůně a pachuť v zavařeninách, pokud je jejich jedinou složkou. Pro konzervaci bez cukru použijte alkohol 40% a více. Je mi líto, že Vám nemohu pomoci, sama jsem rakytník do alkoholu nenakládala.

Další zajímavé články

Jak vyrobit likér z jahod | recept
Jak vyrobit likér z jahod | recept. Výroba domácích vín a likérů má u nás tradici, v každé vesnici se najde někdo, kdo se touto činností zabývá. Aby s…
Jak kandovat ovoce
Jak na kandované ovoce | recept. Kandování je způsob zpracování ovoce, při kterém se šťáva v ovoci nahrazuje nasyceným cukerným roztokem. Postup je sn…
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.