Jak pěstovat a využít ačokču
Jak pěstovat a využít ačokču | návod na pěstování a využití ačočky. Ačokča (latinsky Cyclanthera pedata) se u nás dnes již stává poměrně známou a častěji pěstovanou rostlinou. Tuto liánovitou letničku, jejíž plody jsou nazývány „okurkopaprikou“, pěstovali v Jižní Americe již Inkové. Velmi snadno si ji vypěstujete také na Vaší zahradě. V následujícím článku Vám poradíme, jak na to. Také se zde dozvíte, jak posléze ačokču využít a zpracovat.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni
Jak využít čerstvý fenykl v kuchyni | rady a tipy. Fenyklový čaj, který se užívá proti bolestem bříška u dětí, všichni jistě velmi dobře znáte. Už jst…
Jak využít ředkvičky v kuchyni i pro zdraví
Ředkvičky jsou plody ředkve seté, jež patří mezi nejranější a nejoblíbenější druhy jarní zeleniny. Snadno je vypěstujete ve skleníku i na záhonu, příp…
Jak využít jackfruit
Jak využít jackfruit | rady a tipy. Jackfruit patří mezi exotické druhy ovoce s největšími plody. Toto ovoce pochází původně z Asie, je velmi zdravé a…
Pomazánka z hřibů – recept a tipy na přípravu
Hřiby patří mezi nejoblíbenější houby v české kuchyni. Jejich výrazná chuť a masitá textura se skvěle hodí nejen do omáček nebo polévek, ale také do p…
Jak využít semínka z dýně: praktické tipy i zdravé inspirace
Dýňová semínka jsou malým pokladem, který by byla škoda vyhazovat. Často končí v odpadu při přípravě dýňových pokrmů, ale přitom jsou nejen chutná, al…