Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat kvalitní olivový olej

11. Říjen 2012

Peklo na talíři odhalilo, jak poznat kvalitní olivový olej. Při výběru kvalitního olivového oleje poradí prodejkyně olivových olejů Renata Dohnalová. Pozor na olivový olej z pokrutin! Co to je pokrutina? Odpad při výrobě olivového oleje, použité jsou chemické procesy. Seznamte se proto s pojmy "pomace" a "sansa", tzn. olivový olej z pokrutin. Jak poznat panenský olivový olej nebo extra panenský olivový olej, se dozvíte ve speciálním díle o kvalitě olivových olejů v pořadu Peklo na talíři. Zhlédnětet také výsledky testu olivových olejů prodávaných v českých obchodech od dTest.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak bezpečně smažit a péct
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho k…
Jak poznat a koupit kvalitní olivový olej
Olivový olej obsahuje mnoho nejrůznějších látek prospěšných našemu zdraví. Určitě vás nepřekvapí, že čím je olej kvalitnější, tím více žádoucích látek…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.