Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat kvalitní olivový olej

11. Říjen 2012

Peklo na talíři odhalilo, jak poznat kvalitní olivový olej. Při výběru kvalitního olivového oleje poradí prodejkyně olivových olejů Renata Dohnalová. Pozor na olivový olej z pokrutin! Co to je pokrutina? Odpad při výrobě olivového oleje, použité jsou chemické procesy. Seznamte se proto s pojmy "pomace" a "sansa", tzn. olivový olej z pokrutin. Jak poznat panenský olivový olej nebo extra panenský olivový olej, se dozvíte ve speciálním díle o kvalitě olivových olejů v pořadu Peklo na talíři. Zhlédnětet také výsledky testu olivových olejů prodávaných v českých obchodech od dTest.

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak bezpečně smažit a péct
Vybrat si v nabídce olejů ten vhodný pro smažení a pečení není úplně jednoduché. Důležitým faktorem je stabilita oleje při vysokých teplotách a jeho k…
Jak zužitkovat zbytky jídla v kuchyni
Téměř v každé domácnosti, kde se vaří, zůstávají nějaké zbytky jídla. Pokud nám jídlo chutná, není problém, abychom si jej dali ještě druhý den. Jsou…
Jak správně skladovat pečivo
Ačkoliv pečivo kupujeme neustále, většina lidí ho skladuje špatně. V první řadě je potřeba upozornit na to, že je potřeba kupovat pečivo vždy čerstvé.…
Jak a kdy sklízet zahradní bylinky
Jak a kdy sklízet zahradní bylinky | rady a tipy. Bylinky na zahradě nejčastěji pěstujeme, abychom je mohli v čerstvém stavu využít v k…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.